AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: ''Elimizdeki bütün araçları kullanmaya hazırız''

Avrupa Konseyi, 10 Aralık’taki AB Zirvesi öncesinde Türkiye’ye yine yaptırım tehditleri savurdu. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de gerilimi düşürmek için adım atmadığını öne sürdü. Michel, "Bu kedi fare oyunu sona ermeli, elimizdeki bütün araçları kullanmaya hazırız" dedi.

AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: ''Elimizdeki bütün araçları kullanmaya hazırız''

Avrupa Birliği’nin 10 Aralık’ta toplanacak liderler zirvesinde Doğu Akdeniz’deki araştırma faaliyetleri kapsamında Türkiye ile ilişkiler ele alınacak.

Ankara’dan, Doğu Akdeniz konusunda Atina’ya birçok kez diyalog çağrısı yapılmasına rağmen, Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye yaptırım tehditleri devam ediyor.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de gerilimi düşürmek için adım atmadığını öne sürdü. “Bu kedi fare oyunu sona ermeli, elimizdeki bütün araçları kullanmaya hazırız" dedi.

Michel, Doğu Akdeniz konusuna ekonomi, göç, enerji gibi konuları göz önüne alarak yaklaştıklarını söyledi. İlerleme sağlayabilmek için Türkiye'nin tek taraflı eylemlerini sonlandırması ve uluslararası hukuka uyması gerektiğini savundu.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, "Türkiye ile daha fazla istikrar ve öngörülebilir bir ilişki istiyoruz. Ancak Türkiye'den ciddi anlamda olumlu bir hareket olmadığını görüyoruz ve bu bir sorun'' dedi.

# türkiye # doğu akdeniz # ab # Avrupa Konseyi