Cezaevinden generalliğe

Generalliğe terfi eden komutanlardan 5'i cezaevi tecrübesi olan isimler. Balyoz, İzmir Askeri Casusuluk kumpaslarında tutuklanan 5 komutan terfi aldı.

Cezaevinden generalliğe

Yüksek Askeri Şura kararlarında tertiplerle tutuklanan komutanlardan terfi alan isimler de dikkat çekti. Cezaevi günlerini geride bırakan 5 albay generalliğe terfi ederken kumpas davalarında yargılanıp terfi eden isim sayısı ise 6 oldu. Hedef alınan 1 komutanın da görev süresi uzatıldı.

En çarpıcı terfi Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin Oramiral rütbesine yükseltimesi oldu. Koramiral Kösele İzmir Askeri Casusluk davası kapsamında tutuklanarak 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra itiraz üzerine tahliye edildi. Ormairalliğe yükselen Kösele için kuvvet komutanlığının da önü açıldı.

Deniz Kuvvetleri'nde İzmir Askeri Casusluk davasında Kösele ile birlikte yargılanan Deniz Kurmay Albay Yalçın Payal ve Balyoz davasından beraat eden Deniz Kurmay Albay İbrahim Özden Koçer de tuğamiralliğe terfi etti.

Kara Kuvvetleri'nde de 2012 yılında yurt dışı görevini bırakarak Türkiye'ye döndükten sonra Balyoz davasından tutuklanan Piyade Kurmay Albay Levent Ergün tuğgeneralliğe yükselen isimler arasında yer aldı.

Tuğgeneral olan isimlerden Jandarma Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu da Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevini yürütürken Balyoz davasından tutuklanmıştı.

Mardin'deki faili meçhul davasında hedef alınan ve 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıp beraat eden Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil de Tümgeneralliğe terfi etti.

28 Şubat davasında tutuklanıp serbest bırakılan Tuğgeneral Celalettin Bacanlı'nın ise görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# genelkurmay # Balyoz # kumpas # yüksek askeri şura