Erdoğan Wall Street Journal'a yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan Wall Street Journal gazetesinde Suriye ile ilgili bir makale kaleme aldı. Erdoğan, makalede Suriye lideri Beşar Esad'ı hedef aldı, "Esad İdlib'deki saldırısını terörle mücadele zemininde meşrulaştırmaya gayret etmektedir" dedi. Erdoğan Astana ortaklarına da çağrı yaptı, "Rusya ve İran da insani bir felaketi önlemekle yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal gazetesinde İdlib'ta ateşkes çağrısını yineledi.

Gazetede Suriye ile ilgili bir makale kaleme alan Erdoğan, Suriye Lideri Beşar Esad'ı hedef aldı.

"Esed rejimi, yedi yıldır Türkiye’nin güney sınırında Suriye vatandaşlarını keyfî tutuklamalar, sistematik işkence, topyekûn idamlar, varil bombaları ve kimyasal ve konvansiyonel silahlarla hedef almaktadır. Esed rejimi, müttefiklerinin de yardımıyla, üç milyon kişiye evsahipliği yapan ve yerlerinden edilmiş Suriyeliler için son güvenli limanlardan biri olan İdlib’e büyük bir taarruz gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Esed rejimi, yaklaşan saldırısını terörle mücadele zemininde meşrulaştırmaya gayret etmektedir."

Esad'ın Suriye'deki çözümünün "sahte" olduğunu öne süren Erdoğan, Rusya ve Suriye'nin terör hedeflerine yönelik operasyonlarını engellenmesi gerektiğini söyledi.

"İdlib’e yapılacak saldırıyı engellemek, terörle mücadele adımlarını sekteye uğratmayacaktır. İdlib saldırısı yaklaşırken uluslararası toplumun tüm üyeleri sorumluluklarının farkına varmalıdır. Gerekli adımları atmamanın bedeli çok ağır olacaktır. Suriye halkını, Beşşar Esed’in insafına terk edemeyiz. Rejimin İdlib’e yönelik taarruzunun amacı, gerçekten terörle mücadele etmek değil, gelişigüzel saldırılarla muhalifleri ortadan kaldırmak olacaktır."

Erdoğan, Astana ortaklarına da seslendi.

"Bugüne kadar kimyasal saldırılara odaklanan ABD, bu keyfî ölüm hiyerarşisini reddetmesi gerekmektedir. Zira konvansiyonel silahlar, çok daha fazla ölüme sebebiyet vermiştir. Ancak yaşanacak katliamı durdurma sorumluluğu, yalnızca Batı’ya ait değildir. Astana Süreci’ndeki ortaklarımız Rusya ve İran da insani bir felaketi önlemekle yükümlüdür."

ulusal.com.tr

# erdoğan # makale # wsj