Atatürk, Avrupa'da konferanslarla anlatılıyor

Almanya'nın Hessen Eyaletindeki Limburg ADD’nin düzenlediği, “ÇAĞIMIZIN DEVRİMCİSİ ATATÜRK“ konulu panele Frankfurt, Limburg ve Koblenz civarından yurttaşlarımızın yoğun bir katılımı oldu

Atatürk, Avrupa'da konferanslarla anlatılıyor

Almanyanın Hessen Eyaletindeki Limburg ADD’nin düzenlediği, “ÇAĞIMIZIN DEVRİMCİSİ ATATÜRK“ konulu panele Frankfurt, Limburg ve Koblenz civarından yurttaşlarımızın yoğun bir katılımı oldu

Beşir Efetürk’ün sunumunu yaptığı konferansa, (AADDB) Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Başkanı Dr. Mustafa Tosun, konuşmacı olarak katıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.yılı anılarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

ADD Limburg Başkanı Umut Horasan, Birlik Başkanı Dr. Mustafa Tosun’a teşekkür ederek yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferinin 104.cü yılında, Çanakkale’yi anlattı. Gençliğe, yeni nesillere bu tarihimizin anlatılması,bunun yanısıra, Atatürk’ün yaptığı devrimlerin bilinmesinin önemini vurgulayarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

AADDB Genel Başkanı Dr Mustafa Tosun, Çanakkale savaşlarını, Atatürk’ün Çanakkale savaşında kazandığı zaferi, Cumhuriyetin hangi zor şartlar altında kurulduğunu, Atatürk’ün İlke ve Devrim‘lerini, Almanca ve Türkçe olarak iki dilde anlatarak, yaptığı sunumu gençler büyük bir dikkatle dinlediler.Konferansı izleyen , toplumun her kesiminden, iş adamlarından, emekçisine, öğretmenine kadar tüm konuklardan ve özellikle gençlerden büyük ilgi gördü. Yabancı Devlet Adamları ve Bilim insanlarının Atatürk hakkındaki görüş ve düşüncelerine de yer verildiği, konuşmasında Altı Ok‘un anlamına da değinen Tosun, gençlerin sorularını da cevaplandırdı.

Konferans sonrası düşüncelerinin belirten Tosun, “Atatürk’ün Gençliği ve Halkımız panele yoğun ilgi göstermesi memnuniyet verici. Özellikle burada doğup büyüyen gençlerimize, Atatürk’ün yaptığı devrimlerle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin çağdaş dünyada yerini almasının, Almanca olarak sunumuyla daha iyi kavramış olduklarını belirtti.

Geçen yüzyılın ve geleceğin fikirlerinden yararlandığı Atatürk’ü, Avrupa Üniversitelerindeki gençlerimizle buluşturup, düzenleyeceğimiz konferanslarla halkımıza, Atatürk’ü anlatacağız“ dedi.

Beşir Efetürk - Limburg

ulusal.com.tr

# atatürk # almanya # avrupa