Örtülü af sinyali

Anayasa Mahkemesi'nin kararına, Meclis'ten Köşk'e kadar olumlu açıklamalar geldi. AKP'den gelen yorumlar, kararın örtülü bir af sinyali olarak değerlendirilmesine neden oldu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kararın Balbay ile sınırlı olmadığını, tüm tutuklular için uygulanması gerektiğini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi, Mustafa Balbay'ın uzun tutukluluk süresini "hak ihlali" olduğuna karar verdi. Karar, CHP'den, Köşk'e kadar olumlu karşılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kararla ilgili Kilis ziyaretinde konuştu. Gül, kararın oybirliği ile alınmasına dikkat çekti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, kararın diğer tutulu mileltvekilleri ve uzun süre tutuklu kalmış kişiler açısından da değerlendirilmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Aırnç, karardan yalnızca Balbay'ın yararlanmayacağını söyledi.

CHP Milletvekilleri Meclis'te basın toplantısı ile kararı değerlendirdi. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi Balbay'ın serbest bırakılmasını istedi.

BDP Milletvekili Hasip Kaplan ise "Anayasa Mahkemesi kararı hayata geçmezse yaptırım uygulanmalı" dedi.

Bu arada Mustafa Balbay'ın avukatları, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından harekete geçti. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçe ile Balbay'ın tahliyesi istendi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # chp # mustafa balbay # anayasa mahkemesi # cumhuriyet