Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı 4 Ocak'ta açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni tramvay hatlarını açmaya hazırlanıyor. 4 Ocak'ta Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının bir kısmı vatandaşların kullanımına açılacak. Hat, 10 gün ücretsiz hizmet verecek.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı 4 Ocak'ta açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Ocak'ta Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmını vatandaşların kullanımına açıyor.

Tramvayın resmi açılışı, 1 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla düzenlenecek törenle yapılacak. Hat 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 4 Ocak'ta İstanbulluların kullanımına

açılacak ve 10 gün ücretsiz hizmet verecek.

Yeni tramvay yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Eyüpsultan ve Fatih ilçelerinden geçerek Avrupa Yakası'nda önemli hatları birbirine bağlayacak. Bölgedeki kara ve deniz yolu ulaşım araçlarının entegrasyonu sağlanmış olacak.

Saatte tek yönde 12 bin yolcu kapasitesiyle yoğun trafiği hafifletecek olan tramvay, Eyüpsultan-Piyer Loti Teleferik Hattı ve M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı ile entegre olacak.

Hattın ikinci kısmı açılıncaya kadar, Cibali'den Küçükpazar ve Eminönü'ne İETT ring seferleri düzenlenecek. Böylece, M2 Yen

ikapı-Hacıosman ve T1 Kabataş-Bağcılar hatlarına da entegrasyonu sağlanacak.
# istanbul # chp # İyi Parti # iett # tramvay