Yunanistan yeni teklifini sundu

Avrupa Birliği’nin ve IMF’nin acı reçetelerine karşı direnen Yunanistan, yeni teklifini Euro bölgesine sundu. Yunanistan teklifinde kamuda 12 Milyar euroluk tasarruf öngörüldü. Karşılığında Euro Bölgesi'nden 3 yıl için 51 milyon euroluk kurtarma paketi istendi.

Yunanistan yeni teklifini sundu

Yunanistan, Avrupa Birliği ve IMF’nin ekonomik dayatmalarına karşı yeni teklifini Euro bölgesine iletti.

Yunanistan teklifte iflastan kaçınmak için Euro Bölgesi’nden 3 yıl süreli 51 milyar euro’luk kurtarma paketi istedi. Karşılığında ise kamuda 12 milyarlık tasarruf yapacağının güvencesini verdi.

Yunanistan parlamentosunda da oylanacak teklif Avro grubunun kabul etmesi halinde Pazar günü Avrupa Birliği liderler zirvesine sunulacak.

Zirvede Yunanistan’daki krize yönelik yeni bir programın başlatılması bekleniyor. Teklifin kabul edilmemesi halinde ise Yunanistan’ın avro bölgesinden çıkma ihtimali bulunuyor.

Krizin en büyük sıkıntısını ise Yunan halkı çekiyor.

Yunanistan pazarlarında şimdiden eski drahmilerin satıldığı belirtiliyor. ATM’lerde Pazar gününe yetecek kadar paranın kaldığı tahmin ediliyor.

Yunanistan’ın hali hazırda 324 milyar Euroluk borcu bulunuyor. Bu borcun büyük bir kısmını 194 milyar dolarla Avrupa Birliği'nin parasal birlik alanı Euro bölgesi oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # imf # avrupa birliği # tsipras