İçişleri Bakanlığından şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge gönderdi. Giriş ve çıkış kısıtlamasının 7 ilde kaldırıldığı, 24 ilde devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 31 kente giriş çıkışların yasaklanmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'ya giriş ve çıkış kısıtlamasının kaldırıldı. Genelgede, diğer 23 il ile Zonguldak'a yapılacak tüm giriş ve çıkışlar için getirilen kısıtlamanın ise devam ettirilmesi kararı alındı.

Kovid-19 salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı hatırlatıldı.

24 ilde yaşayan vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmalarının esas olacağı vurgulandı. Önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnaların, bu kısıtlama dönemi için de geçerliliğini koruyacağı bildirildi.

Ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarına getirilen sınırlamanın kaldırılmasına ilişkin valiliklere ek genelge iletildi.

# içişleri bakanlığı # genelge