CAS, Eskişehirspor ve Sivasspor kararını verdi

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, UEFA'nın Eskişehirspor ve Sivasspor'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. UEFA Avrupa Ligi'ne bu iki takım yerine Bursaspor ve Karabükspor katılacak.

CAS, Eskişehirspor ve Sivasspor kararını verdi

UEFA Disiplin Kurulu, Eskişehirspor ve Sivasspor hakkında, 2011 yılındaki şike davası kapsamında, 21 Mayıs'ta soruşturma başlatmıştı.

Kurul, yaptığı incelemeler sonucu 6 Haziran'da Eskişehirspor ve Sivasspor'a Avrupa kupalarından birer yıl men cezası vermişti. Her iki kulüp de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurarak, UEFA'nın kararının iptal edilmesini istemişti.

İncelemesini tamamlayan CAS, merakla beklenen kararını açıkladı. Mahkeme, UEFA Disipli Kurulu tarafından verilen cezaları onadığını kulüp yönetimlerine bildirdi.

Bu kararla Sivasspor'un yerine Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor'un yerine de Bursaspor UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Eskişehirspor, Türkiye Kupası ikincisi olarak, Sivasspor'da Süper Lig'i 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# UEFA # cas # sivasspor # eskişehirspor