Meclis rekor kırdı

Meclis, bir günde 41 yasa tasarısını kabul ederek yeni bir rekora daha imza attı. Tasarılar, uluslararası mutabakat ve anlaşma metinlerinden oluşuyor. Genel Kurul, gündemindeki diğer tasarıları görüşmek için bugün de mesaisine devam edecek. Sanayi Komisyonu'nda da Türk Uzay Ajansı'nın kurulmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.

Meclis rekor kırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni bir rekora daha imza attı.

Önceki gün 30 yasa tasarısını kabul ederek rekor kıran Genel Kurul, dün de 41 tasarıyı onaylayarak zirveye ulaştı.

Tasarılar, uluslararası mutabakat ve anlaşma metinlerinden oluşuyor. Kırılan rekora ilişkin konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Güzel bir çalışma sergileyen Meclis'e teşekkür ediyorum. 41 kere maşallah, tebrik ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, parlamentonun yetkilerini güçlendiren her düzenlemeye 'Evet' demeye devam edeceklerini söyledi.

Uyum içinde tasarıların onaylanmasına ilişkin bir açıklama da MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan geldi. Usta, uzlaşmanın önemli olduğunu ifade etti.

Genel Kurul, gündemindeki geriye kalan 198 uluslararası anlaşmanın onaylanmasını ele almak için bugün saat 14'te mesaisine devam edecek.

Bugün, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri de mesaide olacak. Komisyonda, Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

Ajans, uzay ve havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve

kuruluşların koordinesi sağlayacak.

Tasarıya göre, Türkiye'nin uzay ve havacılık teknolojileri alanında temel politikaları belirlenecek, dışa bağımlılık azaltılacak.

ulusalkanal.com.tr

# yasa # genel kurul