Demre çiftçisi alanlara çıktı

Antalya'da Demreli çiftçinin isyanı büyüyor. Doğal yöntemler ile özenerek yetiştirdikleri ürünler hakkında, hükümete yakın bazı televizyon kanallarında ortaya atılan "hormon ve zirai kalıntı" iddialarına karşı binlerce çiftçi birleşti. Demre halinde büyük bir miting yapan üreticiler, "ürünlerimiz hormonlu olsa biz yemeyiz" diyerek, iddialara tepki gösterdi.

Günlerdir Antalya'da üreticiler işte bu gerçeği kamuoyuna açıklamak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Demre'de binlerce üretici kitlesel mitingle seslerini duyurmak istedi.

Ziraat Odasının öncülük ettiği mitinge, komisyoncular, AKP, CHP, MHP, Vatan Partisi ve Belediye Başkanı da destek verdi.

Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, çiftçileri savundu.

Eylemin en dikkat çeken tepkisi AKP'li Belediye Başkanı Süleyman Topçu'dan geldi. Topçu, hükümetten çiftçinin sorunlarına kalıcı çözüm istedi.

Girdi maliyetlerinden, pazar sıkıntısına, ürünlerinin değerini bulmamasından, kredi borçlarına... Çiftçiler yaşadıkları tüm sorunları ve çözüm taleplerini alanlara taşıdı.

Eylemden sonra domateslerini hal meydanına döken üreticiler, tepkilerini işte bu sözlerle dile getirdiler;

Demre Ziraat Odası, söz konusu iddiayı ortaya atan televizyon kanallarına ihtar çekti. Tekzip yayınlanmazsa konu mahkemeye taşınacak.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY-KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

ulusalkanal.com.tr

# antalya # demre