Ayrıntılar basına sızdı!

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da HDP Heyetine verdiği Müzakere Süreci Taslağı’nın ayrıntıları basına sızdı. PKK liderinin “devlet heyetine verdim” dediği taslağın 4 ana başlığı var. Hükümetten müzakereye geçiş ve anayasa değişikliği isteyen Öcalan, müzakerelerin altına imza atılmasını da talep etti.

Ayrıntılar basına sızdı!

HDP heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan'ın hazırladığı müzakere taslağı ortaya çıktı.

Milliyet gazetesindeki habere göre PKK lideri Öcalan, “Müzakere Süreci Taslağı” adı verilen metinde atılmasını istediği adımları sıraladı. Taslağı devlet heyetine sunduğunu belirten Öcalan, sürecin 4-5 ay içerisinde bitebileceğini belirtti.

Müzakere taslağının, 4 bölümden oluştuğu görülüyor. Buna göre Öcalan, “Dağdan dönüş-geriye dönüş yasası, yasal müzakerelere geçiş, ateşkesin sağlanması ve anayasal-toplumsal dönüşüm” diye adlandırdığı adımların sırayla değil eş zamanlı atılmasını istiyor.

Sürecin taslaktaki gibi ilerlemesi için, sunulan “yöntemler” başlığı altında yasallık tanımının yapılması isteniyor. Aşamalarının belgeli hale getirilmesi ve varılan mutabakatların da imzayla kayıt altına alınarak muhafaza edilmesi gibi konular ayrıntılarıyla sıralanıyor.

Taslağın eylem planı kısmında 6 maddeyle özetlenen adımların hangi tarihlerde nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Hükümete ulaşan Müzakere Taslağı’nın Kandil’le ve kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra üzerinde yeniden değerlendirme yapılacağı ifade ediliyor. PKK tarafından bu metin üzerinden hükümetin değerlendirme yapması ve Meclis’te adım atması beklenecek.

Öte yandan HDP heyeti dün yaptığı açıklamada, Öcalan ile devlet heyetinin müzakere konusunda henüz bir mutabakat sağlamadığı, taslağın üzerinde müzakere yürütülebilecek bir çerçeve olduğunun altı çizildi.

ulusalkamal.com.tr

# pkk # abdullah öcalan # İmralı # hdp