Afrin'de hain saldırı

Türk Ordusu'nun terörden arındırdığı Afrin'de bomba yüklü yakıt tankeri saldırı düzenlendi. PKK/YPG tarafından düzenlenen terör saldırısında 11'i çocuk 40 kişi hayatını kaybetti, 50'ye yakın kişi yaralandı. Türkiye'den saldırıya tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yanlarına kalmayacak" dedi.

Afrin'de hain saldırı

Zeytin Dalı Hareketı ile hayatın normale döndü, terörün temizlendiği Afrin'de hain bir saldırı düzenledi. ABD'nin tırlarla silah yardımı yaptığı PKK/YPG sivilleri hedef aldı. Bomba yüklü bir yakıt tankeri sivillerin yoğun olduğu Racu Caddesi'nde uzaktan kumandayla patlatıldı.

Bomba yüklü tankerin patlaması ile Racu Caddesi kana bulandı. PKK/YPG'li teröristlerin saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi yaşamını yitirdi. Üstelik 11'inin çocuk olduğu belirlendi. Yaralılar tedavi için Afrin ve Hatay'daki hastanelere taşındı.

50'den fazla yaralanın olduğu saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Saldırının PKK/YPG tarafından düzenlendiği teyit edildi.

"İnsanlık düşmanı PKK/YPG'nin" bilinçli olarak iftar öncesini seçtiği ve Afrin'in en işlek caddesinin hedef alındığı vurgulandı.

Patlamanın etkisi ile yangın çıktı. Patlayan aracı olay yerine getiren şüpheli şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalandı.

Türkiye'den ilk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, saldırıda hayatını kaybedenlere ve yakınlarına başsağlığı diledi. Terör örgütüne seslenen İçişleri Bakanı, "Mübarek ramazan günü Afrin'de gerçekleştirilen bu saldırı, hain terör örgütünün yanına kalmayacaktır." dedi.

ulusal.com.tr

# afrin # suriye