İstiklal Caddesi yeniden kazılıyor

İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde 10 ay sürecek alt yapı ve düzenleme çalışmaları için düğmeye basıldı. 52 Milyon liraya mâl olacak çalışmalar kapsamında caddeye boydan boya granit döşenecek ve nostaljik tramvay hattının raylı sistemi değişecek. Düzenleme AKP'ye yakınlığı ile bilinen "Taş Yapı" şirketi tarafından yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’ni yeniden düzenleme kararı aldı.

Toplam 52 Milyon 250 bin liraya mâl olacak düzenleme çalışmalar, yaya trafiğinin daha az olduğu gece 02:00 ilâ 11:00 saatleri arasında yapılacak.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen "Taş Yapı" şirketi tarafından yapılacak çalışmalar öğle saatlerinde başladı.

15 Mart'a kadar Nostaljik Tramvay hattındaki çalışmaların bitirilmesi öngörülüyor. Çalışmalarla caddenin atık su ve yağmur suyu altyapı sistemi de baştan aşağı yenilenecek.

15 Mart'tan sonra 25 bin 500 metrekaralik İstiklal Caddesi'ne doğal granit taş döşemesi yapılacak. Çalışmalar 150 metrekarelik etaplar halinde sürecek.

Cadde'de yenileme çalışmalarının gerekliliğine dikkat çeken Beyoğlu esnafı, 10 aylık sürede işlerinin etkileneceğini düşünüyor.

İstiklal Caddesi'nde en son kapsalı düzenleme 2006 yılında yapılmıştı. Ancak yapılan düzenleme, daha iş tamamlanmadan bozulmaya başlayınca vatandaş tepki göstermişti.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# İstiklal Caddesi # kazı # alt yapı # istanbul taksim