Amerika, Halep'te camiyi vurdu: Çok sayıda kişi öldü

Amerika'ya ait savaş uçakları Halep kentinin Etarib ilçesindeki bir camiyi bombaladı. Yatsı namazı vaktinde düzenlenen saldırıda en az 63 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Halep'te hava saldırısı düzenlediklerini kabul etti

Amerika, Halep'te camiyi vurdu: Çok sayıda kişi öldü

Amerika, Suriye'nin Halep şehrinde cami bombaladı.

Kentin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısında çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Cina köyü sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad camide 200 - 300 kişi olduğunu, enkazdan 63 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını, çok sayıda kişinin yaralandığını, enkazdaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, "İdlib'de El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" duyurdu. Bu açıklamanın ardından bir CENTCOM yetkilisi de saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında yapıldığını kabul etti.

ABD, Cina köyü yakınlarında saldırı gerçekleştirdiğini kabul etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep'in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti.

CENTCOM, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, Halep'in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti.

Konuyla ilgili ilk yazılı açıklamasında söz konusu saldırının İdlib'de gerçekleştirildiğini kaydeden CENTCOM, "El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" iddia etmişti.

AA muhabirinin, İdlib'deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile CENTCOM söz konusu olayı incelediklerini ve detayları paylaşacaklarını kaydederken, saldırının söz konusu cami saldırısı olabileceğini inkar etmedi.

Mehmet Görmez'den tepki

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hava saldırısına ilişkin, bir insanı secdedeyken öldürmenin ve bir mabedin göğsünü delmenin hem Allah katında hem de insanlık önünde hiçbir açıklamasının olamayacağını bildirdi.

Görmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnsanlık dışı bu saldırıyı şiddetle telin ettiğini vurgulayan Görmez, "Halepli kardeşlerimize ve bütün Müslümanlara başsağlığı diliyor, şehitlere rahmet, acılı ailelerine sabır niyaz ediyorum." açıklamasını yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # suriye # Halep