Koca Mektep'e dokunma!

Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediye Binası yapılmak istenmesine Denizlililer eylemle yanıt verdi.

Koca Mektep'e dokunma!

Denizli Lisesi Mezunları Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği eylemde yaşlısından gencine, öğretmen öğrenci bir arada herkes Koca Mektep'in önünde toplanarak Belediye önüne yürüdü.

Yeşil Cephe taraftarları, İşçi Partisi, TGB, ADD, CHP, CKD, 6.Körler Derneği ve yurttaşlarda “Koca Mektebe dokunma” dedi. Çınar Meydanında Koca Mektep için bir de imza kampanyası başlatıldı.

Eylemde sık sık “ Koca Mektep'in ışığı sönmeyecek, Denizli Lisesi onurumuzdur,bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Bu Tarihi Binayı Bakımsız Bırakanlar Bu kararı alanlardır!

Grup adına konuşan Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Panayır “Okulumuz yıllardır bilinçli olarak bakımsız bırakılmıştır. Bu tarihi binayı bakımsız bırakanlar bu kararı alanlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Denizli Lisesine bakabilecek güçtedir. Denizli Belediyesi elini Denizli lisesinden çekerse okulun bakımının güçlüğü yoktur. Bunlar Denizli Lisesinin yerine el koymak için bilerek yapılmıştır.” Dedi.

Panayır konuşmasına “ Bizlere duygusal davranıyorsunuz diyorlar. İnat etmesinler, kulak versinler. Bilim insanları, konuların uzmanları da yapılanın yanlış olduğunu söylüyorlar. Denizli Lisesinin binası terk edilmiş, metruk bir bina değildir. Marifet bu tür yapıları yapılışına uygun biçimde koruyabilmektir.Yerel yönetimlerden beklenen de buna destek olmalarıdır" şeklinde devam etti.

Haber: Behiye Yaraşcı, Emrah Koşar / DENİZLİ

ulusalkanal.com.tr

# eylem # denizli