Rabia TV Türkiye'den yayına başladı

Mısır'da Müslüman Kardeşler yanlıların toplandığı Rabia Meydanı'nın ismiyle kurulan Arap kanalı Türkiye'de yayına başladı.

Rabia TV Türkiye'den yayına başladı

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı meydanlara dökülen halka karşı silah kullanan ve ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan İhvan'ın Türkiye'de televizyon kanalı açması dikkat çekti. Mısır'da yaşanan olaylar sonrası İhvan'ın bütün faaliyetleri bu ülkede yasaklanmıştı.

Mısır'ın El Ahram gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, adını Kahire'deki Rabiat'ül Adeviye Meydanı'ndan alan ve Türkiye'den yayın yapan kanalın en dikkat çekici isimlerinden biri verdiği vaazlarla tartışma yaratan Mısırlı din adamı Yusuf el Karadavi.

Karadavi, Mısır'da Muhammed Mursi'nin kendisine karşı oluşan halk hareketi sonrası 3 Temmuz'da görevden alınmasına en sert yanıtı veren isimlerden biri olmuş ve tepki olarak El Ezher Yüksek Alimler Konseyi'nden istifa etmişti. İstifası sırasında Karadavi, El Ezher Baş Müftüsü İmam Ahmed el Tayyib ve diğer önde gelen üyeleri Mursi'nin devrilmesini desteklemekle suçlamıştı.

Kanalın logosunun da islamcı Müslüman Kardeşler'in ve Mursi destekçilerinin sık sık kullandığı dört parmak işareti olduğu belirtildi.

Aydınlık

# MİT # türkiye # mısır # Rabia # tv