CHP'de imzacı delegeler cezalandırılıyor

Muhalefetin olağanüstü kurultay talebini “yeter sayıda imza toplanamadığı” gerekçesiyle reddeden CHP Genel Merkezi’nin kurultayın toplanması imza veren delegeler hakkında çeşitli gerekçelerle disiplin işlemi başlattığı ortaya çıktı.

CHP'de imzacı delegeler cezalandırılıyor

Kurultay için imza veren Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz ile Abdullah Akbaba’nın disipline sevk edildikleri öğrenildi.

Tufan Akcagöz, yaptığı açıklamada CHP yönetiminin kendisi ile birlikte altı arkadaşının “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk etme kararını eleştirdi. Akcagöz, muhalefet cephesindeki kurultayı toplamak için yerel seçimlerin beklenmesi yönündeki görüşe karşı çıkarak, “Değişim istemeye ve işlerin yolunda gitmediğini haykırmaya devam edeceğim. Benimle birlikte, il yöneticilerimiz Mustafa Güngör, Selçuk Alkan, Nuri Cömert, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ hakkında da disiplin işlemi başlatılması talep ediliyor” diye konuştu.

CHP Yönetimi, imzacı Antalya Kurultay Delegesi Abdullah Akbaba’yı da “mükerrer imza” kullandığı gerekçesiyle tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

‘KASITLI DEĞİL DÜZELTMEK İÇİN YAPTIM’

Akbaba, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, daha önce olağanüstü kurultay için noterde nasıl imza verileceği konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek şöyle dedi: “İrade grubunu Ankara’dan yöneten arkadaşlara telefon ettim. Whatsapp’tan ‘bana bir dilekçe örneği atın, notere yazdırayım’ dedim. Bana bir dilekçe örneği gönderildi. Serik 1. Notere gittim. Düzenlenen belgeyi Ankara’ya gönderdim. Bir hafta sonra bana telefon ettiler, ‘Başkanım teşekkür ederiz ama bir hata olmuş... Metne gündem maddelerinin de eklenmesi lazım. Bir daha gitsen bu metni noterde düzeltsen’ dediler. Aynı ilçe, aynı notere bir kez daha gittim. Orada düzeltme yerine ikinci bir belge daha düzenledi. Ben de onu gönderdim. Genel Merkez şimdi bundan dolayı beni mükerrer imza kullanmakla suçluyor. Bunda da en ufak bir art niyetim yok. İki ayrı belge varsa biri sayarsın, olur biter. Bunun için yılların partilisi kesin ihraç istemi ile disipline mi verilir?” Zihni Erdem - Aydınlık

# chp # ceza # imza # delege