Üniversiteye giriş için çoklu sınav sistemi mi gelecek? YGS-LYS kalkacak mı?

Cumhurbaşkanının üniversiteye giriş sınavları için çalışmalar yapıldığını açıklaması, TEOG'da olduğu gibi yine akıllara 65’inci hükümet programını getirdi. Çoklu sınavı işaret eden hükümet programında "Yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılması temin edilecektir" ifadeleri kullanılıyor

Üniversiteye giriş için çoklu sınav sistemi mi gelecek? YGS-LYS kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un ardından üniversiteye giriş sınavları için de çalışmalar yapıldığını açıklaması "YGS, LYS kalkacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. Kulislerde bu sorunun yanıtı aranıyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG'un bu yıl yapılmayacağını duyurmasının ardından yeni sistemin ne olacağı tartışılmaya başladı. Bakanlığın adrese dayalı, yani öğrencinin evine en yakın okula kayıt ettirilmesi sistemi üzerinde durduğu belirtiliyor. Tartışılan ikamete dayalı kayıt sisteminin Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclis'te okuduğu 65'inci hükümet programında olduğu ortaya çıktı.

TEOG'un kaldırılmasının hükümet programında yer alması, "üniversiteye giriş sınavları nasıl olacak?" sorusu için de gözleri bu programa çevirdi.

Hükümet programındaki "Yükseköğretim reformu" başlığı altında üniversiteye giriş sınavlarının tarifi yapılıyor, çoklu sınav sistemi anlatılıyor. Programda, "Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılması temin edilecektir” ifadeleri kullanılıyor. Yani öğrencilerin son sınıfta tek sınava değil, TEOG'daki gibi her yıl sınava girmesi ve aldığı en yüksek puanla üniversiteye yerleştirilmesi planlanıyor.

ulusal.com.tr

# sınav # üniversite # teog # lys # ygs