Antalya'da dolu ve fırtına felaketi

Antalya'da fırtınanın neden olduğu hasarın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Kumluca ilçesinde dolu ve fırtına büyük zarara neden oldu. İlçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Antalya'da dolu ve fırtına felaketi

Kuvvetli yağış ile birlikte aniden fırtına çıktı. Dolu bastırdı. Bir yurttaş yaşamını yitirdi. Tarım alanlarında zarar oluştu. Ardında büyük bir enkaz bıraktı. Şimdi o felaketin yol açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesini vuran fırtına ve dolu özellikle Kum ve Kavakköy mahallerinde etkili oldu. Seralar ile portakal bahçelerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçede oluşturulan 7 ekip, hasar tespit çalışması yapıyor. Örtü altı üretimin merkezi olan ilçede, ekim süreci devam ediyordu. Ne yazık ki ekilen birçok ürün de heba oldu.

Çiftçiler, sabahın erken saatlerinde temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.

Kum Mahallesi'ndeki Kabaarmut Cami minaresi bir seranın üzerine devrildi. Çökme meydana geldi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, ilçede cam ve plastik seralarda büyük zararın olduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 3 bin dönüm seranın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

28 yaşındaki Gülseren Çiçek, servis aracı beklerken bulunduğu durağın fırtına nedeniyle üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Çiçek'in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Mardin'e götürüldüğü öğrenildi.

ulusal.com.tr

# antalya # kumluca