"İdam referandumuna izin vermeyiz"

Almanya'dan sonra Belçika'dan da olası idam referandumuyla ilgili açıklama geldi. Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye'de idam cezasının uygulanması için referandum yapılırsa ülkesinde oy kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

İdam cezasının getirilmesine ilişkin Türkiye'de yapılması muhtemel bir referanduma izin verilmeyeceğini açıklayan Almanya'nın ardından, benzer bir açıklama da Belçika'dan geldi.

Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye'de idam cezasının uygulanmasına ilişkin bir referandum yapılması halinde Belçika'daki temsilciliklerde oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. ifade etti.

Bu arada Flaman Bölge partilerinin sözcüleri de ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride idam cezasının yeniden getirilmesi üzerine referandum yapılmasının değerlerine aykırı olduğu vurgulandı

Bildiride "Belçika'da, böyle bir referandumu engellemek ve önlemek için mümkün olan tüm yasal yollara başvuracağız. İdam cezası için referandum düzenlediği taktirde Belçikalı Türklerin oy kullanmasını istemiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Benzer bir hamle Almanya'dan da gelmişti. Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi için referandum yapılması halinde Türkiye'nin Almanya'daki temsilciliklerinde oy kullanılmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # referandum # Belçika # idam