Rusya'nın aşı olana araba çekiliş hakkı verilecek

Dünyada toplu aşılamanın hızlanması ve aşı karşıtlığının da önüne geçmek için harekete geçildi. Rusya'da 11 Temmuz'a kadar ilk doz aşı olanlar araba çekilişine katılacak. Çekilişi kazananlara araba hediye edilecek. Vakaların düşüşe geçtiği Hindistan'da uygulanan aşı dozu ise 254 milyonu geçti.

Rusya'nın aşı olana araba çekiliş hakkı verilecek

Çok sayıda ülke yeni kısıtlamalar olmaması için toplu aşılamaya hız verdi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da koronavirüse karşı başlatılan aşılama kampanyasında araba hediye edilecek.

14 Haziran-11 Temmuz'da ilk doz aşı olanlar araba çekilişine katılabilecek. Her hafta yaklaşık 14 bin dolar değerinde 5 araba çekilişi yapılacak.

Salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da, vakalar düşmeye başladı. Son 24 saatte görülen 70 bin 421 vaka ile 1 Nisan’dan bu yana en düşük günlük vaka sayısı kaydedildi.

Virüsten binlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkede uygulanan aşı dozu 254 milyonu geçti.

Birçok ülke kurallara uymayanlara yaptırım uygulamaya devam ediyor. Bu kez Cumhurbaşkanı kural ihlali yaptı.

Binlerce kişinin katıldığı motosiklet konvoyunda maske takmayan Brezilya CumhurbaşkanıJair Bolsonaro'ya para cezası verildi.

Latin Amerika ülkesi Brezilya'da vaka sayılarındaki yükseliş sürüyor. Son 24 saatte bin 129 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 487 bin 401'e ulaştı.

Malezya'da ise sürü bağışıklığı hedefleniyor. Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, yeni açılan aşı merkezleri sayesinde sürü bağışıklığını planlanan tarihten önce, ağustosta sağlayacaklarını belirtti.

İ

# hindistan # cumhurbaşkanı # malezya # brezilya # aşılama # araba # Toplu aşılama # jair bolsonaro # Muhyiddin Yasin