"İsteme Töreni"ne Kovid-19 ayarı

Salgın günlerinde geleneklerimiz de gerektiği şekilde yapılıyor. Genç çiftlerin 'isteme törenleri' sanal ortama taşınıyor. Özgün Günvar ile Damla Sezen bu özel günlerini salgın nedeniyle ertelemişlerdi. Süreç devam edince yakınlarının sağlığını korumak için töreni internet ortamında yaptılar. Akraba ve dostları da genç çiftin mutluluğuna ortak oldu.

"İsteme Töreni"ne Kovid-19 ayarı

Sevdanın önünde kim durabilmiş ki, Kovid-19 dursun... Yare kavuşabilmek için neler yapıldı ki, salgın günlerinde yapılmasın... Geleneklerimiz, kontrollü sosyal hayata göre uyarlandı. 'İsteme töreni' sanal ortama taşındı.

Özgün Günvar ile Damla Sezen isteme ve yüzük takma törenini salgın nedeniyle ertelemişlerdi. Süreç devam edince de yakınlarının sağlığını korumak amacıyla bu özel günlerini internet ortamında yaptılar.

Kız tarafı Aydın'dan, erkek tarafı Girne'den, çift ise İzmir'den bağlandı. İnternetteki törene yurdun dört bir yanından çok sayıda akraba ve arkadaş da katıldı. Mutluluk doya doya paylaşıldı.

.

Öncesinde günlerce hazırlık yapıldı. Provalar, heyecanlar, katılımcılar derken o mutlu gün geldi çattı. Sanal ortamda da olsa gelenekler yaşatıldı. Gelinin ailesinden rızası alındı. Çiçek ve çikolata Girne'den kargo ile Aydın'a gönderildi. Damat tuzlu kahveyi içti. İzleyenler gülümsedi. Genç çiftin yüzükleri teyzeleri tarafından takıldı. Tebrikler de internet üzerinden edildi.

Düğün için salgın sürecini takip edecekler. Riskin ortadan kalkmasını bekleyecekler. Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine.

ulusal.com.tr