Kumluca'da kış bereketi

Antalya'da tüm zorluklara rağmen üretimden geri durmayan Kumlucalı çiftçinin ürünleri ülke sınırlarını aşıyor. Yaş sebze ve meyve ihracatında rekor kıran ilçede onlarca ürün çeşidi, tesislerde işleniyor. 30 ülkenin pazarına giriyor. Sektör temsilcileri, ihracatın çeşitlenmesi ve payın arttırılması için taleplerini Ulusal Kanal'a anlattı.

Kumluca'da kış bereketi

Türkiye'nin örtü altı ve narenciye üretiminin başkenti Antalya'nın Kumluca ilçesinde kış bereketi başladı. Seralar, bahçeler hasatla şenleniyor. İç pazara yetişen ürünler artık 30 ülkenin de gözdesi.

Bu yüz güldüren gelişmelere rağmen uzak yakın bir çok ülkeye yapılan sevkıyatlarda mesafe uzadıkça sorun da yaşanıyor. Raf ömrü olan ürünlerin yolculuğu haftalar, hatta aylarca sürebiliyor.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, bu sorunun en köklü çözümü için Antalya'nın yanı başında ki Isparta Havalimanı'na işaret etti.

İhracatçı Nasuh Ovar, en büyük pazar payını komşu ülkelerin oluşturduğunun altını çizdi.

Bölgede üretilen narın en önemli alıcısı olan Irak, bu yıl henüz alım yapmadı. Tonlarca nar soğuk hava deposunda kaldı. Nar üreticisinin gözü kulağı komşudan gelecek müjdeli haberde.

ulusal.com.tr

# antalya # kumluca