Son gün yarın

HSYK seçimleri için kıran kırana bir yarışa hazırlanan hakim ve savcıların resmi başvuru süresi yarın doluyor. Seçimler ise 12 Ekim’de yapılacak. Seçimlere 3 grup girecek. “Yargıda Birlik Platformu” cemaatin desteklediği adaylara karşı geniş bir çevreyi kucaklamaya çalışıyor. Cemaat ise bağımsız adaylarla seçime giriyor. YARSAV ve Yargı-Sen'in sloganı ise “Ne hükümet ne cemaat!”

HSYKseçimleri için, adayların Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru süresi yarın doluyor. Başvurularını yapan adaylar, kıran kırana bir yarışa hazırlanıyor.

22 kişilik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na seçilecek 10 yeni üye için seçim 12 Ekim’de yapılacak. Seçimlerde sandık başına gidecek hakim ve savcılar adli yargıdan 7, idari yargıdan 3 ismi HSYK asil üyesi olarak belirleyecek.

Seçimlere 3 grup girecek. Birinci grup cemaatin adaylarına karşı geniş bir çevreyi kucaklamaya çalışan “Yargıda Birlik Platformu”.

2010 yılında Cemaatle işbirliği yapan grupta hükümetle yakın çalışan 6 bürokrat var. Yargıda Birlik Platformu'nun adaylaru arasında sosyal demokrat, alevi ve ülkücülere de yer verildi. Yargıda Birlik Platformunun öncelikleri arasında, F tipi örgüte karşı mücadele bulunuyor.

HSYK’yı kontrolünde tutan cemaat yapılanması ise seçimlere bağımsız adaylarıyla giriyor. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK 2. Dairesi Başkanı Nesibe Özer, Ziya Özcan, Ahmet Karayiğit, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu bağımsız adaylığını koydu.

Seçimlerdeki bir diğer grup ise YARSAV ve Yargı-Sen'in ortak listesi.

Yüksek Seçim Kurulu adli ve idari adayların geçici listesini 13 Eylül’de açıklayacak. Seçimler ise 12 Ekim’de yapılacak.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # seçim # yarsav