F-Tipi örgüte operasyondan yeni gelişme

TİB ve TÜBİTAK yönetici ve çalışanlarına yönelik operasyonda savcılığa sevk edilenlerden 11 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 15 kişi ise serbest bırakıldı.

F-Tipi örgüte operasyondan yeni gelişme

F tipi örgüte yönelik yasa dışı dinleme soruşturmasında, TİB ve TÜBİTAK'a yapılan operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 11'i tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 15 şüpheli de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Felç geçirdiğ için gözaltı işlemi uygulanmayan Orhan Üçtepe'nin de tutuklanması istendi.

4 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 24 kişi sabah sabah erken saatlerde Gölbaşı Adliyesi'ne götürüldü. Gün içinde de eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve Eski TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen de teslim oldu. Palaz adliye önünde kısa bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan, ifadesi alınan isimlerden 15'ini serbest bıraktı. Serbest bırakılan isimler şöyle;

"Cüneyt Koç, İbrahim Kılıç, Ahmet Boyalı, Yunus Şahin, İmran Ergüler, Hidayet Gencer, Erkay Uzun, Ahmet Asım Yağız, İbrahim Barbaros Özcan, Mehmet Akgedik, Seyit Aydın Öztaban, Nur Muhammet Arınç, Harun Biniş, Gökhan Vıcıl ve Ayhan Yeni"

Aralarında eski TİB Başkan vekili Osman Nuri Şen ile TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 11 kişi ise tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Felç geçirdiği için gözaltı işlemi uygulanmayan Orhan Üçtepe'nin de tutuklanması istendi. Gözaltı listesindeki Eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyilioğlu ise hâla kayıp.

Haber: Hüsna Sarı

ulusalkanal.com.tr

# operasyon # f-tipi # yeni gelisme # örgüte