RTÜK üyesi Başkanı'nı şikayet etti!

RTÜK Başkanı Davut Dursun, delil karartma suçlamasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet edildi. Şikayeti yapan kişi ise RTÜK üyesi Süleyman Demirkan. Demirkan, A Haber kanalında yapılan tek taraflı yayınların, RTÜK başkanı ile İzleme ve Değerlendirme Dairesi yöneticileri tarafından YSK’ya bildirilmediğini belirtti.

RTÜK üyesi Başkanı'nı şikayet etti!

Seçim sürecinde her partiye eşit oranda yer ayrılması ilkesi, bu kez RTÜK Başkanı Davut Dursun hakkında şikayete neden oldu.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Süleyman Demirkan, RTÜK Başkanı Dursun ile Kurulun İzleme ve Değerlendirme Dairesi yöneticilerinden şikayetçi oldu.

Demirkan'ın YSK'ya yaptığı başvuruda, RTÜK Başkanı Dursun’un ile yetkililerin şikayet konusu yayınların seçim yayını dosyasına girmemesi çaba gösterdiği belirtildi.

“Delillerin karartıldığını" söyleyen Demirkan A Haber’in 16 Mart tarihli bir yayınını örnek gösterdi. Programda, Meclis’te grubu bulunan bir partinin aleni bir şekilde övüldüğünü, diğer partilerin ise yerildiğini kaydetti.

Demirkan, “YSK’ya ulaştırılması gereken siyasi içerikli ve ihlal nitelikli bir yayın raporu sümenaltı edilmek istenmiştir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# rtük # davut dursun