Blinken Türkiye'yi hedef aldı: ''Türkiye NATO müttefiki gibi değil''

14 Haziran zirvesi öncesi ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'dan Türkiye'yi hedef alan bir açıklama geldi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım attığını öne süren Bilinken, Türkiye'nin birçok bakımdan bir NATO müttefiki gibi davranmadığını" söyledi.

Blinken Türkiye'yi hedef aldı: ''Türkiye NATO müttefiki gibi değil''

Türkiye'ye geri adım attıramayan ABD, algı operasyonlarına başladı.

ABD Dışişleri BakanıAnthony Blinken, 14 Haziran öncesi Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı. Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtlayan Blinken, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım attığını öne sürdü.

14 Haziran'da yapılacak olan NATO Zirvesi öncesinde Türkiye ile ilgili eleştirileri içeren bir soru yöneltilmesi üzerine Blinken, "Türkiye NATO müttefikinin davranması gerektiği gibi davranmıyor" dedi.

Blinken'in açıklamalarını Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, ANKASAM Başkanı Prof. Mehmet Seyfettin Erol ve Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan değerlendirdi.

# açıklama # ulusal kanal # doğu akdeniz # gündem # nato # yakup aslan # hedef # Anthony Blinken # ABD Dışişleri Bakanı # Erdoğan Karakuş # ankasam # Mehmet Seyfettin Erol