CHP'de kurultay günü

CHP 35’inci Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonunda başladı. Mustafa Balbay, CHP'nin genel seçimlerde kaldırılmasını istediği ancak parti içinde uygulamaya devam ettiği yüzde 10 barajına takıldığı için aday olamadı. Seçime tek aday olarak giren Kemal Kılıdçaroğlu yaptığı konuşmada, Güneydoğu’da gelinen noktadan AKP’yi sorumlu tuttu, "PKK’ya dokunmayın" bildirisi imzalayan akademisyenlere yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu AKP'ye yeni anayasa desteğini ise "Darbe hukukunu tümüyle değiştirelim" sözleriyle yineledi

CHP'de kurultay günü

CHP 35’inci Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı.

Demokrasi, değişim ve kardeşlik sloganıyla yapılan kurultayın divan başkanlığına İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın seçildi.

Salonda eski başkanların bulunduğu protokol oturumunda gözler Deniz Baykal’ı aradı. Ancak Baykal'ın salonun bir ucunda Antalya il örgütüyle birlikte kurultayı izlemesi dikkat çekti.

Kurultay konuşmasında Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu’daki terör saldırıları için AKP’yi sorumlu tuttu.

"Kimlik siyaseti yapmıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, Kürt kimliği vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu, yeni anayasaya için de AKP’ye çağrı yaptı, kırmızı çizgilerini sıraladı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde "PKK’ya yönelik operasyonlar durdurulsun" bildirisine imza atan akademisyenler de vardı.

CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri üzerine kurultayı izlemeye gelen AKP heyeti salonu terk etti.

Kurultay salonuna CHP Genel Başkanlarının portreleri de yan yana asıldı. En dikkat çeken pankart ise "savaşın değil, barışın partisiyiz" yazılı pankart oldu.

Kurultayda Genel Başkanlık seçimiyle birlikte tüzükte de 3 maddede değişiklik yapılacak. Bu değişikliklerle MYK üyeleri sadece Genel Sekreter ve Genel başkan Yardımcılarından oluşacak.

Yarın da Parti Meclisi üyelerinin seçimi çarşaf liste ile yapılacak. 60 kişilik kadroda büyük ölçüde değişim olması bekleniyor.

HABER: ÇAĞLA ATLI AKKUŞ

KAMERA: TANSEV KARA

# chp # mustafa balbay