İsrail cuma gününü kana buladı

İsrail askerleri Batı Şeria'da 20 Filistinli göstericiyi yaraladı. Her cuma yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin protesto edildiği gösteriler yine kana bulandı. Filistin Kızılay'ı ağır yaralılar olduğunu açıkladı.

İsrail cuma gününü kana buladı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlileri hedef aldı. Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto edenlere müdahale edildi.

Filistinliler, Nablus’a bağlı Beyta beldesinde gösteri düzenledi.

İsrail güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Ancak müdahale bununla da sınırlı kalmadı. Sivillerin üzerine gerçek ve plastik mermiler yağdı. Filistinliler ise askerlere taş atarak karşılık verdi.

Olaylarda biri ağır olmak üzere 20 Filistinli yaralandı. Açıklama Filistin Kızılayı'ndan yapıldı. Orantısız müdahalede 15 Filistinlinin gerçek mermi, 3'ünün plastik mermiyle vurularak, 2 Filistinlinin de darp sonucu yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, boğazından gerçek mermiyle vurulan bir Filistinlinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Uluslararasıhukukta, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. Filistinliler Nablus'un çevre beldeleri başta olmak üzere her cuma, Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteriler düzenleniyor.

# israil # filistin # Cuma # Uluslararası # işgal # Batı Şeria # hukuk # kızılay # Nablus # beyta