ABD Suriye'nin kuzeyinde yayılıyor

Washington yönetimi terör örgütü PKK'yı motive etme çabasına girdi. ABD yönetimi, Suriye’nin kuzeydoğusundaki üslerini genişletmeye başlattı. Haseke bölgesine tam 75 tırdan oluşan askeri konvoy giriş yaptı.

ABD Suriye'nin kuzeyinde yayılıyor

Hem yurt içinde hem yurt dışında PKK zor durumda. ABD'nin ise bölgeyi terk edeceğini açıklamasına rağmen bölgedeki hareketliliği sürüyor. Washington yönetimi terör örgütünü motive etme çabasında.

ABD'nin 75 tırdan oluşan askeri konvoyu Irak’ın El Velid Sınır Kapısı’ndan Suriye’deki Haseke bölgesine geçti. Nakliye araçları, zırhlı araçlar ve lojistik teçhizat taşıyan konvoy, ABD güçlerinin Şeddadi ilçesindeki üssüne giriş yaptı.

19 Temmuz’da da Irak’tan bölgeye lojistik, askeri malzeme ve zırhlı araçlardan oluşan 30 tır gönderilmişti. ABD kuvvetleri ve karada yapılan askeri devriyeler için bir konuşlanma noktası olan üs, aynı zamanda Deyrizor’un kuzey ve doğu kırsalındaki Irak sınırını kontrol ediyor.

Petrol kaynakları ve gaz yatakları bakımından zengin bir bölgede olan Şeddadi ilçesinde, DEAŞ tutuklularının kaldığı bir cezaevi de bulunuyor. DEAŞ’ın çok sayıda üst düzey lider kadrosu, bu cezaevinde tutuluyor. İlçenin Irak ile Suriye bağlantısını sağlayan coğrafi hat üzerinde bulunması ABD tarfından stratejik önemde görülüyor.

# abd # pkk # suriye # deaş # terör # Tır # cezaevi # petrol # gaz # haseke # üs # abd üssü # konvoy # suriyenin kuzeyi