Ankara'da Telafer teyakkuzu

Irak'ta Haşdi Şabi isimli Şii milisler, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer kentine 9 kilometre yaklaştı. Bu gelişme üzerine hem sınırdaki birlikler hem de Ankara teyakkuz durumuna geçti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi ile bakanlıkta görüştü. Işık, büyükelçiye Türkiye'nin kaygılarını iletti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Şırnak'a giderek Irak sınırındaki birlikleri denetledi.

Ankara'da Telafer teyakkuzu

Musul operasyonuna katılan Haşdi Şabi isimli Şii milis gurup, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'e 9 kilometre yaklaştı. Türkiye'nin hassasiyetleri nedeniyle Ankarateyakkuza geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Şırnak'a giderek Irak sınırındaki birlikleri denetledi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Haşdi Şabi'nin Telafer'e girmeyeceğini açıklamıştı. Ancak Şii milislerin kente yaklaşması Ankara'da kaygıyı arttırdı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi'yi Milli Savunma Bakanlığında kabul etti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, görüşme büyükelçinin talebi üzerine gerçekleşti. Görüşmede Irak'taki gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı.

Işık, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve birliğine her zaman verdiği önemi vurguladı. Türkiye'nin Başika kampında eğittiği unsurların ve uluslararası koalisyona sağladığı katkıların da terörle mücadele amacı taşıdığını anlattı.

Işık, Türkiye'nin hassasiyetlerini de büyükelçiye aktardı. Operasyonlar sırasında özellikle Musul ve Telafer'e tamamen yabancı olan unsurların müdahalesi halinde ortaya çıkabilecek ciddi risklere işaret etti.

Işık, PKK'nın Sincar'daki varlığına vurgu yaparak, buna müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte Şırnak'a gitti. Akar, sınır birliklerini denetledi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # Telafer # teyakkuz