Ak Partili Külünk RAND Corporation raporuna dikkat çekti

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'yi hedef alan RAND Corporation raporuna dikkat çekti. Külünk "Muhalefet liderlerine ev ödevi verip zan altında bırakarak milletin iradesini küçümsüyorlar" dedi.

Ak Partili Külünk RAND Corporation raporuna dikkat çekti

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk daha önce Vatan Partisi tarafından gündeme getirilen RAND Corporation dikkat çekti.

Külün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama:

- " ABD'nin gayri resmi niyet beyanı sayılabilecek olan CIA bağlantılı Rand Corp. adlı düşünce kuruluşu yeni 2020 için yeni bir rapor yayınladı. Çeşitli analistlerce incelemeye alınan raporda 2023 Türkiye'si için göndermeler var."

- " ABD'nin henüz 03 Kasım 2020 Başkanlık seçiminde Trump ile mi? Biden ile mi? yoluna devam edeceği henüz belli değilken, bugünden 2023 Türkiye'si için tartışma açmaya çalışması ve yerel ortaklarına da bir yol haritası sunuyor."

- "Erdoğan'ın hala gücünü koruduğunu vurgularken "demokratik muhlatef"i destekleme adı altında kendisine bağlı ve edilgen bir Türkiye profiline geri dönmek için muhalefet liderlerini sıralarken AK Parti içinden isimlere de yer veriyorlar."

- "Diğer yandan asker kökenli isimler üzerinden alışılmış göndermelerle şüphe uyandırıp bazı isimleri tasfiye etmek yada tehdit etmek gayretindeler. Suriye, Libya ve PKK operasyonlarında ki başarılı gidişatı akamete uğratmak istiyorlar."

- "Rapor ile Erdoğan'sız Türkiye hayali için şimdiden içeride ki muhalefet liderlerine ev ödevi verip zan altında bırakarak milletin iradesini küçümsüyorlar.Erdoğan sonrası için bazı isimleri aday olarak zikrederek kendilerince Sn CB'nımıza hadsizce yol gösteriyorlar"

- "Türk milletinin iradesi liderini seçecek yetkinlik ve olgunluktadır, sözde raporlar üzerinden ne milletimize istikamet çizebilirler, ne de Sn CB'nımızı Güçlü Türkiye Vizyonuna ulaşma yolundan alıkoyabilirler."

- "Demokratik Muhalefeti destekleyeceğini söyleyen Rapor ile ABD'nin Erdoğan'sız Türkiye hayaline hizmet için isim isim sayıp ödev verdiği muhalefetten isimler bu rapora karşı selerini yükseltmekle sorumludur."

# ak parti # metin külünk # Rand Corporation