Ergenekon kumpası davasında flaş gelişme

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon kumpas davasında sona gelindi. İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkındaki mütalaa hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmesine karar verdi. Mahkeme Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin verdiği Danıştay cinayetinin örgüt suçu yönünden Ergenekon'la birleştirme kararını tutanak altına aldı. Karara göre, Danıştay cinayetinin örgüt suçu yönünden yargılaması Ergenekon kumpas davasının içinde yapılacak.

Danıştay cinayeti örgüt yönünden Ergenekonkumpas davası ile birleştirildi. Gözler Kasım ayına çevrildi.

Yargıtay’ın bozma kararından sonra İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülmesine devam edilen Ergenekon kumpas davasının 6'ıncı duruşması yapıldı.

Duruşma, Çağlayan Adliyesi'nde saat 10.00'da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü. 6‘ıncı duruşmada 14 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Mahkeme esas hakkındaki mütalaa hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilmesine karar verdi. Dikkatler Kasım ayında yapılacak duruşmaya çevrildi.

Avukat Yıldırım Çavuşovalı, Ergenekon Davasında sona doğru yaklaşıldığını ifade etti. Mütalaa için dosya savcıya gönderildi.

Duruşmada, Danıştay cinayeti ile ilgili de beklenen karar verildi. Danıştay cinayeti örgüt yönünden Ergenekon kumpas davası ile birleştirildi. Karara göre, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılaması Ergenekon davası içinde yapılacak.

Yargıtay 5’inci Ağır Ceza Dairesi Danıştay cinayeti davasını ikiye ayırmıştı. Danıştay davası, cinayet suçu yönünden Ankara’da, örgüt suçu yönünden ise İstanbul’da görüldü. Bu kapsamda Ankara’da yapılan yargılamada, katil Alpaslan Aslan ve Osman Yıldırım hakkındaki hüküm kesinleşmişti.

ulusal.com.tr

# ergenekon # kumpas dava