İnternet zamlanacak mı? Kota aşım ücreti alınacak mı?

Milyonlarca internet kullanıcısını yakından ilgilendiren, "Adil Kullanım Kotası düzenlemesiyle birlikte zam gelecek mi" tartışması açıklığa kavuştu. İnternet hizmeti sağlayan firmalardan yapılan açıklamada, kota aşımlarında ayrıca ücret alınmayacağı, ancak yeni yapılan tarifelerin eskiye oranla daha pahalı olacağı belirtildi.

İnternet zamlanacak mı? Kota aşım ücreti alınacak mı?

Dünyanın en pahalı internet hizmetlerinden birini kullanan Türkiye'de, Adil Kullanım Kotası kullanımı değiştirildi.

Ancak bu değişikliğin içeriğinden çok, yeni uygulama ile birlikte internet kullanımı da zamlanacak mı sorusu tartışma yarattı.

Özellikle, Adil Kullanım Kotası aşıldıktan sonra firmaların tarifelerinde gigabyte başı 1 lira alacağı iddiaları gündemde epey yer etmişti.

İnternet servis sağlayıcılarından beklenen açıklama sabah saatlerinde geldi. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Çokça tartışılan bir başka konu da değişikliğin ardından mevcut tarifelerin ne olacağı sorusuydu.

O konu da netleşti. İnternet servis sağlayıcısı firmaları eski abonelerin kullanmakta olduğu tarifelerde bir artışın olmadığını ancak, yeni yapılan bazı kampanyaların eskilerine göre biraz daha pahalı olcağı kaydedildi. Yani mevcut internet aboneleri, taahütleri bitene kadar ekstra bir para ödemeyecek. Yeni yapılan tarifelerin ise ne kadar olduğu henüz net değil.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan en önemli değişiklik gece internet kullanımını kapsıyor. Düzenlemeye göre gece 02.00 ile sabah 08.00 arası artık kota uygulanmayacak. Yani bu 6 saat arasındaki kullanım aylık kotadan etkilenmeyecek.

Ayrıca daha önce kota aşımından sonra yaşanan internet yavaşlaması, yeni düzenleme ile ortadan kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# internet # BTK # Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu # adil kullanım kotası # akn