Hulusi Akar'dan Afganistan değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Hamid Karzai Havalimanı’nın korunmasına ilişkin yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Çeşitli ülkelerle görüşmelerin sürdüğünü belirten Akar, henüz alınmış kesin kararlar olmadığını söyledi. Akar, “Ülkemiz ve Afganistan’ın menfaatleri için uygun sonuç elde etmek istiyoruz” dedi.

Hulusi Akar'dan Afganistan değerlendirmesi

Afganistan’ın stratejik önemine dikkat çekti. Bölgedeki istikrar için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

NATO güçlerinin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Hamid Karzai Havalimanı’nın nasıl korunacağına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma BakanıHulusi Akar, devam eden sürecin son durumunu değerlendirdi.

Akar, ''Havalimanının açık olması, çalıştırılması lazım. Bunun bilincindeyiz. Havalimanı çalışmadığı takdirde büyükelçilikler çekilecek, böylesi bir durumda Afganistan, izole bir devlet haline gelecek, uluslararası ilişkiler bakımından çok ciddi sıkıntılar yaşayacak. Bununla birlikte havalimanı rasyonel şekilde çalışmazsa eğitim, sağlık, ticaret için yurt dışına gitmek zorunda olanlar ne yapacak? Bir devletten bahsediyoruz. Bunların Afgan kardeşlerimizin huzuru, refahı ve gelişmesini de olumsuz etkileyecektir'' dedi.

Afganistan’ı "Asya’nın kalbi" olarak nitelendiren Akar, "Ülkemiz ve Afganistan’ın menfaatleri için uygun sonuç elde etmek istiyoruz" dedi.

Afganistan’ın kritik öneme sahip bir ülke olduğunu belirten Akar, Hamid Karzai Havalimanı’nın korunmasına ilişkin farklı ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi. ABD’li mevkidaşı ile bir telefon görüşme yapacağını açıkladı.

# abd # hulusi akar # msb # Afganistan # milli savunma bakanı # nato # Hamid Karzai Havalimanı