İstihbarat Dairesi'ndeki kayıp böcekler

AKP-cemaat kavgası Emniyet'e de yansıdı, İstihbarat Dairesi'ndeki kayıp dinleme cihazı tartışma konusu oldu. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak döneminin derinlemesine araştırıldığı olayda, milyon dolarlık kayıp cihaz ile ilgili "imha tutanağı" tutulduğu belirlendi.

İstihbarat Dairesi'ndeki kayıp böcekler

AKP ile cemaat kavgasının yoğunlaştığı Emniyet İstihbarat Dairesi'nde tartışma yaratan kayıp dinleme cihazıyla ilgili önemli bir bilgi daha ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre milyon dolarlık kayıp dinleme cihazı hakkında, İstihbarat Dairesi'nden iki polisin "imha tutanağı" tuttuğu ortaya çıktı. Tutanakta, cihazın bozuk olduğu için imha edildiği iddiasına yer verildi.

Emniyet müfettişleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Müfettişler, tutanakta imzası bulunan iki polis memurunun ifadesini aldı. İki istihbarat polisi, cihazı imha ettikleri şeklinde ifade verdi. Bu ifadeler üzerine soruşturma, amirleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Önümüzdeki günlerde Emniyet İstihbarat'taki bazı polis şeflerinin ifadesine de başvurulacağı öğrenildi.

Kayıp cihazın değeri milyon dolarla ölçülüyor. Aynı anda 20 telefonu dinleyebilen cihaz, çalıştığı bölgedeki baz istasyonunu devre dışı bırakarak, sinyalleri çekiyor ve dinleme yapılmasına olanak sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # akşam # emniyet # dinleme # böcek