Türkiye Gençlik Birliği kaçan ABD askerinin beresini Biden'a gönderdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri 2 Kasım günü Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına çuval geçirerek ABD’ye meydan okumuştu. TGB üyeleri, ABD askerinin kaçarken düşürdüğü beresini, ABD Başkonsolosluğu önünde yaptığı basın açıklamasıyla birlikte Joe Biden’a gönderdi.

Türkiye Gençlik Birliği kaçan ABD askerinin beresini Biden'a gönderdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri 2 Kasım günü Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına çuval geçirerek ABD’ye meydan okumuştu.

TGB üyeleri, ABD askerinin kaçarken düşürdüğü beresini, ABD Başkonsolosluğu önünde yaptığı basın açıklamasıyla birlikte Joe Biden’a gönderdi.

“ABD BÖLGEMİZE SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN GELDİ”

TGB Genel Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’a seslenerek daha önce gerçekleştirdikleri çuval eylemlerini de hatırlatarak Türk gençliğinin cesaretini şu sözlerle vurguladı: “Sayın Joe Biden,

Geçtiğimiz günlerde 6. Filo’ya ait bir askeri geminiz Çanakkale Boğazı’ndan geçerek İstanbul’da demirledi. İçinden çıkan mürettebatın rahatlığına bakıldığında “Türkiye’nin başka ülkelere benzemediğini, Türk gençliğinin cesaretini, önceki çuval deneyimlerinizi” onlara anlatmamışsınız.

Birilerinin onlara kim olduklarını ve kim olduğumuzu hatırlatması gerekiyordu.

Çünkü biz bu savaş gemisinin Türkiye’ye neden geldiğini biliyoruz!

O gemi Türkiye’ye ve bölgemize şeker dağıtmaya gelmedi.

ABD zırhlısı dünyamızı kana bulamak, mazlum milletlerin üstüne bombalar yağdırmak için geldi!

Karadeniz’de yeni bir savaş çıkarma girişimi için geldi

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarına saldırmak için geldi.

Vatanımızı bölmek için geldi!

Ülkemizi kuşatmak, kaos planlarıyla esir almak için geldi!”

“UYARIYORUZ: GÜLLE GELEN GÜLLE KILIÇLA GELEN KILIÇLA KARŞILANIR!”

ABD’nin Türkiye’ye gelme nedeninin Türkiye’ye, Türk milletine, Türk askerine saldırmak için olduğunu belirten Naci Önenköprülü, Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına geçirdikleri çuvalın ABD’ye bir uyarı olduğunu ifade etti. “ABD bölgemize ,Mehmetçiğimizi, polisimizi şehit etmek için, Şenay Aybüke Yalçın’ı sınıfında, Eren Bülbül’ü anasının kucağında, Bedirhan Bebeği kundağında, 15 Temmuz’da olduğu gibi Ömer Halisdemirleri şehit etmek için geldi!

Sayın Biden! Türk milleti misafirperverliğiyle meşhurdur. Ancak siz Türk milletinin misafirperverliğini yanlış anlamışsınız!

Size bir daha anlatalım:

Bu ülkede gülle gelen gülle, kılıçla gelen kılıçla karşılanır. Bunu iyi anlayın! Ülkemize düşmanca emellerle gelen askerlerinizin ellerini kollarını sallayarak gezebileceğini mi sandınız?

Sarayburnu’na kanlı postallarıyla inen askerinize çuvalı geçirdik. Bu çuval bir uyarıdır! Daha önce Bodrum’da, İskenderun’da, İncirlik Üssü’nde, Antalya’da ve Eminönü’nde de askerlerinizin başına çuvalı geçirmiştik. Yine gelirseniz yine geçiririz! Bağımsızlığımıza, egemenliğimize göz dikerseniz Türk milletinin ayakları altında kalmaya devam edersiniz!”

“ABD’NİN BORUSU ARTIK ÖTMÜYOR!”

Dünyanın her yerinde ABD’nin yenildiğini söyleyen Önenköprülü, çuval geçirdikleri Amerikan askerinin kaçışını; ABD’nin Afganistan’dan, Irak’tan, Vietnam’dan kaçışına benzeterek emperyalizmin yenilgisini anlattı:

“Başına çuval geçirildikten sonra askerinizin ardına bile bakmadan nasıl kaçtığını gördük! Biz bu kaçışı tanıyoruz! Bu kaçış Vietnam’dan, Irak’tan, Afganistan’dan kaçışın ta kendisidir!

Bu kaçış ABD rüyasının son bulduğunu bir kez daha kanıtlamıştır!

Mazlum milletler uyandı, ayağa kalktı.

ABD artık dünyanın her yerinde yeniliyor. Tek kutuplu dünya dönemi bitmiştir. ABD son çırpınışlarını yaşıyor. Dünyanın her yerinde arkasına bakmadan kaçıyor. Dolar saltanatı yerle bir oluyor.

ABD’nin borusu artık ötmüyor!

Kurduğunuz kumpasları, üzerimize sürdüğünüz piyonları bir bir bozguna uğratıyoruz. Türkiye’deki aparatlarınızın telaşı işte bu yüzden!

Emperyalizm mahv ve nabut oluyor!”

“ABD’YE MEYDAN OKUYORUZ: BUGÜN BERENİZİ GÖNDERDİK, YARIN SİZİ DEF EDECEĞİZ!”

Amerikan askerinin başına geçirdikleri çuvalla birlikte kaçarken düşürdüğü bereyi de göndereceklerini söyleyen Önenköprülü, ABD emperyalizmine meydan okuyarak onları da göndereceklerini ilan etti. “Türk gençliği olarak bir kez daha ABD’ye meydan okuyoruz. Türkiye’de ABD emperyalizmine ve piyonlarına geçit vermeyeceğiz. Türkiye’yi kaos planlarına ve tehditlere teslim etmeyeceğiz.

Amerikan askerinin Türkiye’de göreceği misafirperverlik bu çuvallı karşılamadır.

2 Kasım’da Sarayburnu’nda başına çuval geçirdikten sonra kaçan Amerikan askeri beresini düşürmüştü. Askeriniz de en az Pentagon kadar tedirgindi. Çünkü burada istenmediğini biliyordu.

Biliyoruz ki o gemideki bütün askerler tedirgindiler. Tedirgin olmaya devam da edin. Dünyanın her yerinde emperyalist planlarınızı bozmaya devam edeceğiz.

Bizim ABD’nin aksine kimsenin malında gözümüz yok. Şimdi bıraktığınız bu bereyi başınıza geçirdiğimiz çuvalla birlikte size geri gönderiyoruz. Lütfen bereyi o askere ulaştırınız. Dün geminizi, bugün berenizi gönderiyoruz. Yarın da emperyalizmi bu topraklardan def edeceğiz.”

# istanbul # Biden # joe biden # türkiye gençlik birliği # eren bülbül # çuval # ABD Başkonsolosluğu # Sarayburnu # bere # TGB ABD askeri # Naci Önenköprülü