Trump FBI Direktörü Comey'in görevine son verdi

Donald Trump, FBI Direktörü James Comey'i görevden alındı. Comey'in Trump'ın kampanyasındaki bazı isimlerin Rusya bağlantıları ile ilgili iddiaları soruşturduğu sırada görevden alınması dikkat çekti. Hillary Clinton da e-posta skandalı sonrasında Comey'i seçimleri kaybetmesine neden olmakla suçlamıştı.

Trump FBI Direktörü Comey'in görevine son verdi

Amerika Başkanı Donald Trump, FBI Direktörü James Comey'i görevden aldı. Comey, bazı isimlerin Rusya ile bağlantıları ile ilgili iddiaları soruşturuyordu. Hillary Clinton da Comey'i seçimleri kaybetmesine neden olmakla suçlamıştı.

Donald Trump, Comey'e yazdığı mektupta görevden alınması için Adalet Bakanı Jeff Sessions ve yardımcısının tavsiyede bulunduğunu belirtti.

Mektupta "Bana üç farklı durumda soruşturma altında olmadığımı bildirmenizi takdir etmeme rağmen Büroyu etkili olarak yönetemediğinize dair yargılara katılıyorum" ifadeleri de yer aldı.

James Comey, geçen hafta kongreye Hillary Clinton'un e-postalarının soruşturulması ile ilgili ifade vermiş, hatalı bilgi verdiğini ifade etmişti.

Hillary Clinton, e-posta skandalı nedeniyle seçimleri kaybetmesinden James Comey'i sorumlu tutuyor.

Comey, görevden alındığının belirtildiği mektubu Los Angeles'da yaptığı bir konuşma sırasında önüne uzatılan notla aldı. FBI Direktörü, bundan sonra etkinliği terk etti.

Amerika hükümeti, Comey'nin yerine kalıcı bir FBI Direktörü'nün aranması sürecinin başladığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

# fbi # James Comey