ABD'de dikkat çeken aşı uyarısı

Koronanavirüs ile mücadelede dünya genelinde 3 buçuk milyar doza yakın aşı yapıldı. 59 milyon dozdan fazla aşılama ile Türkiye 9. sırada yer aldı. Rusya ile anlaşan Hindistan Sputnik V aşısının üretimine başlıyor. ABD'de geliştirilen "Johnson and Johnson" aşısının ise nörolojik bozukluğa yol açabileceği uyarısı yapıldı. Öte yandan Fransa'da hastane ve bakımevi personeline aşı zorunluluğu getirildi. Aşısını yaptırmayana maaş ödenmeyecek.... Sırada, Koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye ve dünyada öne çıkan gelişmeler var...

ABD'de dikkat çeken aşı uyarısı

Türkiyeaşılamada önemli yol kat ediyor; yapılan aşı sayısı 59 milyonu geçti.

İki doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanları için üçüncü doz aşı uygulanmaya başlanmasıyla birlikte aşılama hız kazandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada 59 milyon dozun geçildiğini belirtti, "Milyon doz sayısı arttıkça bağışıklığa çok daha yakınız" dedi.

Sağlık Bakanlığının geçtiği anlık verilere göre, saat 17:00 itibarıyla birinci doz uygulanan kişi sayısı 38 milyon 194 bin 87, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 17 milyon 959 bin 33 oldu.

Dünya genelinde ise 3 buçuk milyar doza yakın Kovid-19 aşısı yapıldı.

HindistanSerum Enstitüsü, Sputnik V aşısının üretimine başlayacağını duyurdu. Enstitü, üretim için Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile iş birliği yapacak. Hindistan'da yılda 300 milyon dozun üzerinde üretim planlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen Johnson and Johnson aşısının nörolojik bozukluğa yol açabileceği açıklandı.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Johnson and Johnson aşısının nadir görülen Guillain-Barre (GİLIN BAR) Sendromuna neden olabileceği uyarısı yaptı.

Öte yandan Fransa'da Kovid-19 önlemleri artırılıyor. Hükümet, tüm hastane ve bakımevi personeline aşı zorunluluğu getirdi.

Aşı yaptırmayan personele, 15 Eylül'den itibaren yaptırım uygulanacak; maaşları ödenmeyecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, vakaların seyrine göre tüm halka zorunlu aşı konusunun gündemlerinde olduğunu söyledi.

Fransa'da, vaka sayısı son 24 saatte bin 260 kişi artarak, 5 milyon 813 bin 899'a yükseldi. Ülkede bugüne kadar yaklaşık 36 milyon doz aşı yapıldı.

# abd # türkiye # hindistan # Kovid19 # fransa # hükümet # aşı # hint # SPUTNİK V # Johnson and Johnson # doz # serum