Tıkrit, Irak'ın elinde

Irak ve İran'ın dev operasyonunda önemli bir aşamaya gelindi. Irak Savunma Bakanı, Salahaddin Eyaleti’nin merkezi olan Tikrit kentinin kontrolünün tamamen Irak Ordusu ve Gönüllü Halk Birlikleri’ne geçtiğini açıkladı.

Tıkrit, Irak'ın elinde

Amerika, bahar aylarında yapmayı planladığı Musul operasyonu ile ilgili diplomasi trafiğini sürdürürken, Irak ve İran askerleri Musul'a bir adım daha yaklaştı.

Irak ve İran'ın 2 haftayı geride bırakan operasyonunda önemli bir gelişme yaşandı. Bağdat ile Musul arasında köprü görevi gören Tıkrit'in kontrolü Irak'a geçti. Açıklama, Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi'den geldi. Ubeydi, Tıkrit kentinin kontrolünün tamamen Irak Ordusu ve Gönüllü Halk Birlikleri’nin eline geçtiğini açıkladı. IŞİD'in kentten kaçarken yollara ve binalar yerleştirdiği mayınlar yüzünden operasyonun yavaş ilerlediğini de kaydetti.

Irak federal polis teşkilatı komutanı Raid Şakir, Irak ordusunun Salahaddin eyaletindeki Beyci şehrine doğru ilerleyişinin hızlandığını açıkladı.

PKK, kartını Irak'tan değil, ama Amerika'dan yana oynadı. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Amerika'nın baharda yapmayı planladığı Musul operasyonuna katılmaya hazır olduklarını açıkladı. Operasyonun Musul'dan, Suriye'nin Rakka kentine kadar olan bir bölgede gerçekleştirilmesi planlanıyor. PKK'nın Suriye kantonlarının IŞİD'den kurtarılması da operasyonun amaçları arasında.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # elinde # tikrit