Gerilim tırmanıyor

Amerika, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik ağır yaptırım planları hazırlanıyor. Konu, Birleşmiş Milletler'in gündemine getirilecek. Pyongyan yönetimi ise yeni yaptırımlara karşı misillemede bulunacaklarını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Kore'nin köşeye sıkıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Amerika arasında süren gerginlik pasifikte gerilimi tırmandırıyor. Amerika, Pyongyang yönetimine karşı yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

Washington, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik ağır bir yaptırım planını Birleşmiş Milletler'in gündemine getirmeye hazırlanıyor.

Pyongyang'dan ise karşı açıklamaları var. Amerika'yı "düşmanca politikalar uygulamak" ve "hummalı yaptırım kampanyası" başlatmakla suçlayan Kore Dışişleri Bakanlığı "tiksindirici yaptırımlara ve ABD'nin baskılarına kendilerine özgü karşı saldırıyla karşılık vereceklerini" bildirdi.

Bakanlık, yaptırımlara karşı misillemelerde bulunacaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Güney Kore lideri Moon Jae-in ile yaptığı görüşmede duygulara kapılıp Kuzey Kore’nin köşeye sıkıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Bir açıklama da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten geldi. Genel Sekreter, nükleer çatışma riskinin dünyayı tehdit eden en tehlikeli kriz olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

# abd # kore demokratik halk cumhuriyeti