Tayyip Erdoğan, Fidan'ı Başbakan yapmak, Fidan da dokunulmazlık istiyor

Hakan Fidan'ın istifası Ankara kulislerini hareketlendirdi. İki öne çıkan bilgi var: Biri Başbakan olacağı ve bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği... Diğeri de dokunulmazlık zırhına kavuşmak istediği... Ancak akıllardaki soru Fidan'ın AKP'ye nasıl merhem olacağı...

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili olmak için istifa etmesi hem AKP kulislerini hem de siyaset kulislerini hareketlendirdi.

AKP'de ciddi rahatsızlıklar var. Özellikle 3 dönem kuralına takılanlar partinin ağır topları Fidan'ı için biçilen görevleri uygun bulmuyor.

Ankara kulislerinde Hakan Fidan'ın Başbakan olacağı konuşuluyor. Bu görevi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istediği belirtiliyor. Kulislerde "Erdoğan kendine biat edecek ismi Başkanlıkta görmek istiyor" deniliyor.

Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerine getirilmesi de planlar arasında... Hem Başbakanlık hem de Bakanlık görevleri için Haziran seçimleri belirleyici olacak.

Hakan Fidan açılımın da baş aktörü... Abdullah Öcalan ile doğrudan görüşen en üst düzey bürokrat. Sadece Öcalan değil Kandil'deki terör örgütü yöneticileri ile de görüşmeler yapıyor. Bu görüşmelerden en bilineni de Oslo müzakereleri. İşte buralarda Hakan Fidan hükümet adına ciddi pazarlıklar yapıyor ve PKK'ya sözler veriyor.

Siyaset kulislerinde Fidan'ın İmralı ve Kandil'e verdiği sözler nedeniyle de dokunulmazlık zırhına kavuşmak istediği belirtiliyor. Çünkü bu bir çok görüşme yasa dışı. Suriye'ye yönelik savaş kışkırtıcılığı yapması da Fidan zor duruma düşüren konuların başında geliyor. AKP'nin seçimde oy kaybetmesi Hakan Fidan başta olmak üzere AKP için çalışan bürokratları doğrudan etkileyecek. Bu nedenle de dokunulmazlık AKP bürokratlarının bugünlerde en önemli tercihi.

Peki Hakan Fidan AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a merhem olacak mı? Ankara'nın kıdemli siyasetçileri Hakan Fidan'ın başbakan olması durumunda da Tayyip Erdoğan ile kısa süre içinde ayrı düşecekleri görüşünde. Uzmanlar bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Örnek olarak da Davutoğlu'nun Başbakanlığının ilk ayındaki kriz açıklamasına Erdoğan'ın verdiği sert yanıt gösteriliyor.

Türkiye'nin bu yıl ödemesi gereken 134 milyar dolarlık dış borcu var. 2016'nın dış ödemeler açığı da eklendiğinde bu rakam 200 milyar dolar oluyor. Bu rakama bütçe açığı da eklendiğinde hükümetin kısa süre içinde 211 milyar dolar bulması gerekiyor. Şimdi merak edilen AKP ve Hakan Fidan'ın bu ekonomik depremin altından nasıl kalkacağı...

AKP iktidarı içindeki şiddetli tartışmalar Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan'ın siyasetlerinin tükendiğinin de bir göstergesi…

ulusalkanal.com.tr

# hakan fidan # kandil # Başbakan # İmralı # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # dokunulmazlık