Şentop'tan Avrupa'ya göç mesajı: ''Tüm ülkeler sorumluluk almalı ve iş birliği yapmalı''

Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara 325 milyon avro ek kaynak sağlanacağını duyurdu. Nakit yardımı, doğrudan sığınmacıların banka kartlarına yatırılacak. Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, göç sorunuyla ilgili tüm ülkeleri sorumluluk almaya ve iş birliği yapmaya çağırdı.

Şentop'tan Avrupa'ya göç mesajı: ''Tüm ülkeler sorumluluk almalı ve iş birliği yapmalı''

Avrupa Birliği, Türkiye'deki sığınmacılara yardım için 325 milyon avroluk yardım paketi açıkladı.

Avrupa Birliği liderler zirvesinde Haziran ayında vaat edilen 3 milyar avroluk paketin bir parçası olan yardımla, sığınmacıların acil ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Avrupa Birliği’nin Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Ankara'da yaptığı açıklamada, 325 milyon avroluk meblağın, 1,5 milyonu aşkın sığınmacının gıda, kira, ulaşım, ilaç ve fatura ödemeleri gibi en acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Nakit yardımı, doğrudan sığınmacıların banka kartlarına yatırılacak.

Türkiye, yaklaşık 3,7 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, göç sorunuyla ilgili Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeleri iş birliği yapmaya çağırdı.

- Göç, küresel bir sorun. Türkiye, dünyada, düzensiz göç ile ilgili en büyük sıkıntı yaşayan ülkedir. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki ülkeler bir araya gelip göç konusuyla ilgili bir yol haritası belirlemeli ve sorumluluğun belli ülkelerin omuzlarında kalmasına müsaade etmemeli. Bütün dünya bundan sorumludur hatta bazı ülkeler daha fazla sorumludur; çünkü o ülkeleri yaşanmaz hale getiren, bazı büyük ülkelerin politikalarıdır.Dolayısıyla çıkardıkları sorunun sorumluluğunu üstlenmek zorundadırlar.

# göçmen # meclis # avrupa # mustafa şentop # avrupa birliği # göçmen krizi # göçmen sorunu # şentop # Meclis Başkanı Mustafa Şentop