Samet Aktepe biyonik protez kollarına kavuştu

Aydın'da inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılarak 2 kolunu birden kaybeden Samet Aktepe biyonik protez kollarına kavuştu. İncirliova Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve ünlü sanatçı Haluk Levent'in de destek verdiği yardım kampanyasında 2 Milyon 500 Bin liranın üzerinde para toplandı.

Samet Aktepe biyonik protez kollarına kavuştu

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

2 Kolunu birden iş kazasında kaybeden Samet Aktepe, yeni kavuştuğu biyonik protez kollarıyla ilk kez kameraların karşısına çıktı.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde Samet Aktepe, 8 Nisan 2020'de babasıyla inşaatın çatısında çalışırken elektrik akımına kapılmış, 2 kolunu birden kaybetmişti. İncirliova Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına ünlü sanatçı Haluk Levent ve AHBAP grubu da destek verdi. Gerekli para kısa sürede toplandı. Biyonik kollarına kavuşan Samet artık kendi ihtiyaçlarının çoğunu kendi görebiliyor.

Aylarca adeta oğlunun eli kolu olan anne Serpil Aktepe de evladının biyonik kollara kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Samet, basının karşısında ilk kez İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya kendi elleriyle çiçek ve kolonya takdim etti. Başkan Kaya, başta Aydın Valiliği ve Haluk Levent olmak üzere kampanyaya destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Kaya, Samet'e iş müjdesi de verdi.

Babası polis olan SMA hastası minik Alparslan Sarıboğa için de destek isteyen Kaya, tüm polis teşkilatına ve Türk halkına çağrıda bulundu.

Samet'in protez kolları için 2 Milyon 60 Bin liraya ihtiyaç vardı. Ancak toplanan bağışlar 2 Milyon 517 Bin lirayı aştı. İhtiyaç fazlası yaklaşık 470 bin lira, İstanbul'da bir başka engelli vatandaşa umut oldu.

# aydın # inşaat # incirliova # Aydın İncirliova # samet # İncirliova belediyesi