Azerbaycan'da askeri helikopter düştü: 14 subay şehit oldu, 4 subay yaralandı

Azerbaycan’da askeri helikopter düştü, 14 asker şehit oldu. 4 askerin de yaralandığı kazayla ilgili Türkiye'den taziye mesajları yayımladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Akar da Azerbaycanlı mevkidaşlarını arayarak Türkiye'nin taziye dileklerini iletti.

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü: 14 subay şehit oldu, 4 subay yaralandı

Azerbaycan Sınır Hizmetleri Komutanlığına bağlı askeri helikopter, tatbikat sırasında düştü.

Devlet Sınır Hizmetleri’nin açıklamasına göre, kaza, yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında yaşandı.

Kazada, helikopterin mürettebatından 14 subay şehit oldu, 4 subay da yaralandı.

Helikopterin düşün nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A TAZİYE MESAJI

Türkiye'den Azerbaycan'da şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı’nın mesajında, "Kazada şehit ve yaralıların bulunduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir." denildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü.

Çavuşoğlu, mevkidaşına helikopter kazasında şehit olan askerler için başsağlığı, yaralanan askerler için de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milli Savunma Bakanı Akar da Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Guliyev'i telefonla aradı. Görüşmede Akar, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı ve şehitlerin ailelerine sabır dileğinde bulundu.

# son dakika # helikopter düştü # azerbaycan şehit asker # azerbaycan helikopter kazası # azerbaycan helikopter şehit # askeri helikopter düştü