Yurdun büyük kesimi kar altında

Aralık ayı ile birlikte kış mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirdi. Yurdun iç ve doğu kesimleri ile kuzeyinde kar yağışı etkili oldu.

Yurdun büyük kesimi kar altında

Yurdun geniş kesiminde etkili olan kar yağışı hayatı zorlaştırdı. Sivas'ın yüksek kesimlerine ve bazı ilçelerine kar yağdı.

Hafik ilçesinde kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Pusat-Özen Barajı da beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışı, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde de etkili oldu. Kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetre ölçüldü.

Ardahan'da ise yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı aksattı.

Yoğun kardan dolayı Ardahan-Göle kara yolunun Güzçimeni köyü mevkiinde onlarca araç yolda kaldı.

Düzce'de ise soğuk hava ve sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kaynaşlı ilçesindeki 1300 rakımlı Topuk Yaylası'nda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Kar, Samandere köyü ile Kardüz Yaylası'nda da etkili oluyor.

Karabük'te de yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi ile Eflani ve Eskipazar ilçelerinin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Sakarya'nın Hendek ilçesi'ndeki Dikmen Yaylası'nda da kar aralıklarla etkili oluyor. 1725 rakımlı yaylada kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

# düzce # sakarya # kar # karabük # Bartın # kar yağışı # Hava durumu # hendek # topuk yaylası # Yıldız Dağı # hava durumu haberleri # kar haberleri # kar yağışı haberleri # türkiye kar yağışı haberleri # kaynaşlı # Sivas kar # türkiye kar yağışı # Dikmen Yaylası