Avrupa Sorosçu Kavala için devrede

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, soroscu Osman Kavala için toplantı hazırlığı yapıyor. Komite temsilcileri, AİHM'nin Osman Kavala kararını yerine getirmediği iddiasıyla toplantı düzenleyip Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü başlatılmasını görüşecek.

Avrupa Sorosçu Kavala için devrede

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, soroscu Osman Kavala için hareket geçti. Komite bu hafta Strasbourg'da toplanacak.

Avrupa Konseyi'ni oluşturan 47 ülkenin büyükelçilerinden oluşan Komite'nin Türkiye hakkında çarşamba günü "ihlal prosedürü" kararı alması, resmi kararın da hafta sonuna doğru açıklayacağı belirtiliyor.

47 ülkenin temsilci, Türkiye aleyhine ihlal sürecinin başlatılıp başlatılmamasını oylayacak. Üçte iki çoğunluk sağlanması halinde Türkiye'ye yaptırıma varacak bir süreç başlamış olacak. Bu durumda Türkiye, Azerbaycan'dan sonra bu prosedüre tabi tutulan ikinci ülke olacak.

Bakanlar Komitesi, eylül ayındaki son toplantısında Türkiye hakkında "ihlal prosedürü" başlatacağı ihtarında bulunmuşu.

Ankara o tarihten sonra Strasbourg'a mesaj göndermiş, AİHM'nin Kavala davasında ihlale hükmetmesine neden olan tutukluluk halinin 18 Şubat 2020 tarihinde sonlandığını belirtmişti. Kavala'nın şu anda başka bir davadan yani "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırma" temelinde yargılandığını açıklamıştı.

# Azerbaycan # ihlal # aihm # Kavala # sorosçu kavala # osman kavala # gezi parkı # gezi parkı olayları # Strasbourg # Sorosçu Osman Kavala # Osman Kavala kimdir # osman kavala gezi # osman kavala haberleri # Avrupa Konseyi # Kavala davası # soros osman kavala # AİHM Osman Kavala # Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi