Kartlı ödemeler 181 milyar lirayı aştı

Kartlı ödemeler kasımda 181 milyar lirayı aştı. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66 arttı.

Kartlı ödemeler 181 milyar lirayı aştı

Bankalararası Kart Merkezikasım ayı verilerini açıkladı. Kartlı ödemelerin 181 milyar lirayı aştığı kaydedildi.

Geçen ay kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 181,3 milyar lira oldu.

Verilere göre kasım sonu itibarıyla Türkiye’de 83,4 milyon kredi kartı, 148,6 milyon banka kartı ve 55,7 milyon ön ödemeli kart kullanıldığı tespit edildi.

Geçen yılın kasım ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 11’lik, banka kartı adedinde yüzde 4’lük, ön ödemeli kart adedinde de yüzde 33’lük artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 287,7 milyona ulaştı.

İnternetten kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90 gibi yüksek bir artışla 55 milyar lirayı geçti.

Geçen ay içerisinde yapılan internetten kartlı ödemelerin sektörel dağılımı incelendiğinde en fazla artış erken rezervasyonların yapılmaya başlandığı turizm sektöründe görüldü.

Konaklama sektöründe internetten kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 355 artışla 196 milyon liraya ulaştı, bu sektör internetten kartlı ödemelerin en fazla arttığı sektör oldu.

# türkiye # kredi kartı # kredi kartları # bankalararası kart merkezi # Kasım # kredi kartı istatistikleri # banka kartları # kartlı ödeme # ön ödemeli kartlar