Yerli aşı TURKOVAC'tan güzel haber: Üçüncü dozda antikoru 4-5 kat artırıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Aydın, iki doz Sinovac aşısı sonrası hatırlatma dozu olarak TURKOVAC'ın kullanılmasının, antikor sayısını 4 ila 5 kat artırabilme özelliği olduğunu söyledi.

Yerli aşı TURKOVAC'tan güzel haber: Üçüncü dozda antikoru 4-5 kat artırıyor

TURKOVAC hatırlatma dozu olarak kullanıldığında antikoru 4-5 kat artırıyor. Açıklama Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’dan geldi.

Prof. Dr. Aydın, acil kullanım onayı alan ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinde üretilmeye başlanan yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC ile ilgili konuştu.

TURKOVAC'ın Sinovac aşısına benzeyen bir inaktif aşı olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, etkinliği ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Aydın, şu ana kadar vatandaşlara 123 milyon doz aşı uygulandığını, bunun ciddi bir maliyeti olduğunu belirtti. Aydın, Yerli ve milli aşı kullanınca maliyetin önemli bir oranının ülkeye kalacağını söyledi.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın’a göre, TURKOVAC için oluşturulan aşı üretim teknoloji altyapısı başka durumlardaki moleküler ve genetik çalışmalar için altyapı olacak.

# şanlıurfa # yerli aşı # Turkovac # BioNTech # sinovac # yerli aşı turkovac # Turkovac aşı # TURKOVAC faydalı mı # aşı haberleri # aşı faydaları # TURKOVAC haberleri # TURKOVAC faydaları